Partner

Michiel Van Raemdonck

Creativiteit de vrije loop laten zonder het belang van functionaliteit te vergeten”

  • Architectuur & development

Michiel Van Raemdonck is een van Imagicasa’s nieuwste partners. In zijn werk neemt de architect het interieur altijd mee in het ontwerpproces, wat voor een evenwichtig resultaat zorgt. We zijn logischerwijs blij met deze samenwerking en stellen onze lezers graag voor aan de filosofie van Michiel Van Raemdonck.

In 2011 behaalde Michiel Van Raemdonck zijn diploma aan het Henry Van de Velde Instituut in Antwerpen. Daar volgde hij een opleiding die hem geen windeieren heeft gelegd, want daarna richtte hij zijn succesvolle zaak Van Raemdonck Designs op in Temse. Samen met zijn team biedt Michiel Van Raemdonck architecturale diensten aan die variëren van nieuwbouw en renovaties tot interieurontwerp. Architectuur en interieur zijn voor hem onlosmakelijk verbonden, daarom voert hij soms ook opdrachten uit waarbij enkel het interieur verzorgd dient te worden. Doorheen zijn portfolio valt meteen op dat de architect graag pure materialen met textuur gebruikt. Door een tactiel karakter naar binnen te brengen, slaagt Michiel Van Raemdonck er in levendigheid en imperfectie in een ruimte te incorporeren. Verder kiest hij vaak voor gedempte tinten en een tijdloze vormgeving, waardoor een eenvoudig maar sereen geheel ontstaat. Michiel Van Raemdonck streeft bij elke opdracht een gepersonaliseerde aanpak na. Door zijn klanten empathisch en geduldig te benaderen, ontstaat er een lucratieve dynamiek tussen opdrachtgever en uitvoerder. Ook de locatie van het project geniet zijn zorgvuldige aandacht. De eerste fases van de ontwerpen zijn vaak erg intuïtief en gevoelsmatig, waardoor het resultaat een inherente en prachtige authenticiteit bevat. Naast zijn connectie met de klant maakt Michiel Van Raemdonck vaak gebruik van verscheidene inspiratiebronnen. Zo kan het werk van architect Dom Hans Van Der Laan en kunstschilder Michaël Borremans hem maximaal bekoren, maar ook de charme van woekerende natuur laat hem allesbehalve onberoerd. Door de wereld onafgebroken door het oog van emotie waar te nemen, laat de architect zijn creativiteit de vrije loop zonder het belang van een functionerend ontwerp naar de achtergrond te verdringen.

Het werk van architect Michiel Van Raemdonck bezit altijd een stevige portie authenticiteit en levendigheid. Zijn persoonlijke en aandachtige aanpak maakt dat hij nauwkeurig werk levert dat het resultaat is van een gezamenlijke visie. Imagicasa is blij hem als partner te verwelkomen en kijkt uit naar wat de toekomst voor beide partijen zal brengen.

Photography by Marie Houttequiet

Realisaties

Neem contact op.

This is the confirmation/error message.