Partner

Vincent Van Duysen

Puurheid in esthetiek.”

  • Architectuur & development

Vincent Van Duysen is zeker geen vreemde in onze designwereld en ook in het buitenland maakte hij al welverdiend naam en faam. Met zijn prachtige, serene projecten toont hij telkens zijn ongeëvenaard talent en grote passie voor het vak.

De getalenteerde ontwerper komt uit Lokeren en studeerde aan de kunsthogeschool Sint Lucas in Gent. Zijn projecten zijn ondertussen bekend over heel de wereld. Van Duysens succesvolle carrière en prachtige ontwerpen leidden reeds tot enkele indrukwekkende monografieën. Van Duysen verwezenlijkt verschillende projecten, zowel residentieel als commercieel. Omdat elk project uniek is, heeft hij niet echt een favoriet. Maar als hij er toch een moest kiezen, zou hij zijn eigen woning noemen: “Een stedelijke oase, mijn plek om tot rust te komen.” Onder zijn werken vallen zowel architectuur als interieur en objecten met telkens dezelfde key-elementen die voor hem belangrijk zijn: vorm, geometrische orde en context. Zijn uiteindelijke doel is altijd om de kwaliteit van het ‘abitare’, het leven van zij die het ervaren, te verbeteren. Hij heeft veel inspiratiebronnen en werd erg beïnvloed door modernistische architecten wiens werk een cross-over was van vloeibaarheid, sensualiteit en materiële substantie. Denk aan Ludwig Mies Van Der Rohe, Luis Barragán, Le Corbusier, Louis Kahn, Dom Hans van der Laan en Peter Zumthor. Volgens Van Duysen zijn er te veel om op te noemen.

"Tot de kern komen waardoor authenticiteit, eenvoud en zuiverheid bereikt wordt."

Vincent Van Duysens architectuur- en interieurontwerpen stralen sereniteit, eenvoud en soberheid uit en zijn werkelijk subliem te noemen. De ontwerper heeft een perfect begrip van de architecturale essentie. In zijn tijdloze werk zien we een duidelijke omarming van de technische verwezenlijkingen van het modernisme en een herkenbare, consequente stijl.


Header image: VVD II Attic, photography by Kasia Gatkowska
Image 2: Central: The Original Store, photography by DOF Skyground
Image 3: Image courtesy of Serax
Images 4-5: VR Apartement, photography by Frederik Vercruysse
Image 6: DLC Residence, photography by Hélène Binet
Images 7-9: Casa M/The Village, images courtesy of Salvatori

Realisaties

Neem contact op.

This is the confirmation/error message.